7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği

TÜBİTAK koordinasyonunda her sene kutup alanında Türk bilim insanları tarafından yürütülen bilimsel proje ve çalışmaların, bilimsel seferlerin sonuçlarının değerlendirildiği ve gelişmelerin ele alındığı "Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu" ve kutup bilimleri çalışmalarının eğitim ve farkındalık boyutuyla gençlerle buluşturulduğu “Kutup Şenliği” bu sene Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek.

30 Kasım-1 Aralık 2023 tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde yapılması planlanan 7. Ulusal Kutup Bilimleri Sempozyumu ve 3. Kutup Şenliği'nde; kutuplarda araştırmalar yapmış bilim insanları tarafından popüler bilim seminerleri, kutuplarda çekilen Türk belgesellerinin gösterimleri, kutuplarda araştırmacıların çektiği çarpıcı doğa fotoğrafları sergisi, birbirinden eğlenceli kutup bilimi atölyeleri, lise öğrencilerinin kutup proje sunumları, üniversitelerin kutup araştırma kulüpleri etkinlikleri ve kutup canlıları maskotları gibi kutuplara doyulacak birbirinden renkli etkinlikler yer alacak.

Detaylar İçin:

https://kare.mam.tubitak.gov.tr/tr/yan-menu/7-ulusal-kutup-bilimleri-sem... adresinden Sempozyum ve Şenlik ile ilgili tüm detaylara ulaşabilir ve güncel gelişmeleri takip edebilirsiniz.