Ana içeriğe atla

112. YIL AKADEMİK ÖDÜL TÖRENİ

Üniversitemiz akademisyenlerinin 2022 yılı içinde gerçekleştirmiş olduğu yayın, proje çalışmalarının değerlendirilmesi sonucu fakülte, bölüm, unvan bazında dereceye girenlerin, tescil alan patent çalışmaları ve teknopark bünyesinde kurdukları şirketler ile üniversitemiz girişim ekosistemine katkıları olan öğretim üyelerimizin ödüllendirildiği “Akademik Ödül Töreni” Üniversitemiz yönetimi, fakülte dekanlarımız ve öğretim elemanlarımızın katılımlarıyla 25 Nisan 2023 tarihinde Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Değerli akademisyenlerimize olağanüstü başarılarından dolayı en derin takdir ve tebriklerimi sunmak isterim”.

Tören açılış konuşmasına ChatGPT’de hazırladığı bölümüyle başlayan Rektör Prof. Dr. Tamer YILMAZ, yapay zeka teknolojilerinin bir yandan hayatımızı kolaylaştırırken, diğer yandan kaos ve entropiye doğru hızlı bir ilerleyişe de neden olduğunu vurgulayarak, bilgiye ulaşmanın bu kadar kolay olduğu bir çağda fark yaratanın öz benliğimiz, şahsiyetimiz, zihnimiz, kusurlarımız ve yüreklerimiz olduğunu ifade etti.

Rektör YILMAZ akademisyenlerin, YTÜ’nün üretken akıllardan oluşan entelektüel sermayesi, ARGEdeLider YTÜ’yü oluşturan YTÜ’nün bilgi lideri yapıtaşları, üretken akılları olduklarını belirterek, “Bilgiye olan tutkunuz, araştırma ve yeniliğe olan bağlılığınız, rekabetçiliğiniz, merakınız, risk alabiliyor oluşunuz ve mükemmelliğe olan sarsılmaz bağlılığınız gelecek nesil akademisyenler için örnek bir standart, YTÜ ArGe kültürünü oluşturmakta. Olağanüstü çalışmalarınızla ilham vermeye ve dünya üzerinde olumlu bir etki yaratmaya devam etmenizi dilerim. YILDIZINIZ HEP PARLASIN" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Rektörün açılış konuşmasının ardından Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) çatısı altında 2022 yılı içinde gerçekleştirilmiş, evrensel bilime katkıları tescillenmiş çalışmaların değerlendirilmesi sonucunda üst sıralarda yer almış akademisyenlere Akademik Başarı Ödülleri tevdi edildi.

“Araştırma Kapasitesi, Kalitesi, Etkileşim ve İşbirliği” kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucu ilk 5 sırayı alan Fakültelerimiz ve Bölümlerimize plaket takdimi ve h-indeksi 100’ün üzerine ulaşarak sayılı bilim insanları arasına giren akademisyenlerimize hediye takdimi ile başlayan ödül töreni, yine aynı puanlama kriterleri göz önünde bulundurularak yapılan unvan sıralamasında ilk 10’da yer alan akademisyenlerimize sertifika takdimi ile devam etti. 2022 yılında Türkiye Bilimler Akademisi tarafından GEBİP ödülüne layık görülen akademisyenimize sertifika takdiminin ardından sırasıyla projesi kabul edilen öğretim üyelerimize, tescil alan patent çalışmaları olan akademisyenlerimize, YTÜ Teknopark bünyesinde kurmuş olduğu şirket ile üniversitemiz girişim ekosistemine katılan öğretim elemanlarımıza ve Q1 yayın yapan akademisyenlerimize sertifika takdimi ile sona erdi.

 

Akademik Ödül Töreni Fotoğraflarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://twitter.com/ytuiletisim/status/1651212994225766400?t=8dqKFCkpiPm-MAegC-jCkw&s=08

Akademik Ödül Töreni Videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=vRaUzJlaLuo

 

26 Nisan 2023

Haber: YTÜ İletişim Koordinatörlüğü