YTÜ Ekibi Dünya Sürdürülebilir Enerji Forumunda Üniversitemizi Temsil Etti

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Rüzgar Enerjisi Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Zehra Yumurtacı ve Rüzgar Enerjisi Kulübü üyeleri,  28 Ekim 2016 tarihinde Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen 6. Dünya Sürdürülebilir Enerji Forumu’na katıldı.

Forum’da Makine Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Yumurtacı da, “Yenilenebilir Enerji” başlıklı sunum gerçekleştirdi. Sunumunda yenilenebilir enerjinin önemine değinen Doç. Dr. Zehra Yumurtacı, dünyadaki enerji kaynaklarının mevcut durumu, önemi ve gelecek projeksiyonuna dikkat çekti.

Forumda ayrıca, Ağustos ayında Hollanda'da gerçekleşen  ve dünyanın önemli üniversitelerinden rüzgar enerjisi dalında çalışma yapan ekiplerin mücadele ettiği "Racing Aeolus" yarışlarında "Pardus16" aracıyla 4'üncülük derecesi kazanan YTÜ Rüzgar Enerjisi Kulübü, yenilenebilir enerji alanında yaptığı çalışmalardan ötürü, “Sürdürülebilir Enerji” dalında ödül aldı.

Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.