Mühendislik Tamamlama Programlarından Kurumlararası Yatay Geçiş Yolu İle Başvuru İşlemleri Hakkında Duyuru

Duyuru Metni

1- Mühendislik Tamamlama Programında kayıtlı öğrenciler, “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” kapsamında, (yerleştirmeye esas puanlarının ilgili Mühendislik Tamamlama programının taban puanına eşit veya daha yüksek olması durumunda) kayıt oldukları yılda ki açılmış olan eşdeğer Mühendislik Tamamlama programları arasında kurumlar arası yatay geçiş yapabilirler. (Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 12.02.2016 tarih ve 7924 sayılı kararına istinaden bu madde eklenmiştir.)

2- Mühendislik Tamamlama Programı kapsamında yatay geçiş başvurusunda bulunan ve kaydı yapılan öğrenciler, Mühendislik Tamamlama Programları için hazırlanan ve Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen müfredattan sorumlu tutulurlar. Bu öğrenciler için intibak ve ders muafiyeti yapılmaz. II. Öğretime yatay geçiş başvuru alınmayacaktır.

Detaylı Bilgi için tıklayınız.