Fulbright

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasmdaki kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Fulbright Programı 1946 yılında Senatör J. William Fulbright°ın önerisiyle Amerikan Senatosu tarafından çıkarılan bir yasa ile başlatılmıştır. Programın bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlamnaktadır. Fulbright Programı, Türk ve Amerikan vatandaşları arasıııdaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Eğitimlerini Amerika Birleşik Devletleri°nde sürdürmek isteyen öğrencilerimize ve mezunlara yönelik olarak verilen Yüksek Lisans, Doktora ve Doktora Tezi Araştırma Burslarımıza son başvuru tarihi 21 Mart 20l4°tür.

Bu Programlara başvurmayı düşünen kişiler başvuru formu ve ayrıntılı bilgiye  ulaşmak için tıklayınız.