Elektrik-Elektronik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği öğrencisinin başarısı

Elektrik-Elektronik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi tarafından, Türkiye’de bölüm bazlı geliştirilmiş ilk mobil uygulama gerçekleştirilmiştir. YTU CE Mobil adı verilen ve Doç. Dr. Banu Diri yürütücülüğünde, Hakan Kalmaç tarafından geliştirilmiş olan bu uygulama, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri için tasarlanmış bir mobil uygulamadır. Ancak sağladığı içerik bakımından tüm YTÜ öğrencileri tarafından da kullanılabilmektedir.

Geniş içeriği ve sağladığı hizmetler bakımından google Play’de bulunan çoğu üniversitenin mobil uygulamalarından daha kolaydır. Kullanıcıyı yormadan, pekçok içeriği aynı oturumda rahatlıkla sunabilmektedir.

Android işletim sistemine sahip tüm mobil cihazlarda çalışmaktadır. iOS ve windows phone sürümleri üzerinde çalışılmaktadır.

YTU CE  Mobil ile:

• YTÜ duyurularını güncel takip edebilirsiniz
  • Güncel bölüm haberlerine erişebilirsiniz
  • Bölüm personelin haberlerine ve dosyalarına erişebilir, mail atabilir, dosyalarını cihazınıza indirebilir ve not alabilirsiniz
  • Aylık yemek listesine erişebilir, günü yemeğine bakabilirsiniz
  • Öğrenci projelerini arayabilir, seçtiğiniz bir projenin detaylarını öğrenebilir , proje sahibini arayabilirsiniz
  • Staj ve iş ilanlarını takip edebilirsiniz
  • Yukarıdaki tüm özellikleri sosyal ağda paylaşabilir, daha çok kişiye haberleri ulaştırabilirsiniz.

Uygulamayı indirmek için; https://play.google.com/store/apps/details?id=edu.ytu.cemobil adresini ziyaret ediniz. Uygulama mevcut sürümü, 1.0.3 dür.

Sosyal ağ hesaplarımız; facebook.com/ytucemobil