PROJELER

PROJE YÜRÜTÜCÜLERİ: Doç. Dr. Serap DERMAN, Prof. Dr. Ulviyya HASANOVA

PROJE ÖZETİ:

Dünya çapında önemli bir sağlık sorunu haline gelen antibiyotik direncine karşı; ilgili -İkili İşbirliği- projesinde "nano boyutlu supramoleküler bir antimikrobiyal ajan geliştirilmesi” hedeflenmiştir. Peptid fragmanları, manyetit demir oksit nanopartiküller ve biyouyumlu polimerler kullanılarak, taç eterlere dayalı yeni antimikrobiyal nanosupramoleküllerin üretilmesi, in-vitro biyouyumluluklarının, in-vitro antibakteriyel aktivitelerinin ve in vivo mono/polimikrobiyal sepsis modellerinde etkinliklerinin incelenmesi planlanmıştır.

Yeni Nesil Peptid-Bazlı Antimikrobiyal Ajanların Dizaynı ve In Vitro/In Vivo Değerlendirilmesi isimli proje, Azerbaycan Baku Devlet Üniversitesinden Prof. Dr. Ulviyya Hasanova ile ikili işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

PROJE EKİBİ:

Yıldız Teknik Üniversitesi                                         Bakü Devlet Üniversitesi

Yürütücü:  Doç. Dr. Serap DERMAN                         Yürütücü: Prof. Dr. Ulviyya Hasanova

Araştırmacılar                                                            Araştırmacılar

Doç. Dr. Zeynep AKDESTE (Merhum)                       Sarvinaz Hajiyeva

Doç. Dr. Banu MANSUROĞLU                                  Alibala Aliyev

Doç. Dr. Tülin ARASOĞLU                                         Assoc. Prof. Dr. Elchin Akperov

Dr. Öğr. Üyesi Murat TOPUZOĞULLARI                   Fuad Rzayev

Dr. Burcu UÇAR ACAR                                              Prof. Dr. Eldar Gasimov

Dr. Tayfun ACAR                                                        Ilaha Hasanova

Öğr. Gör. Pelin PELİT ARAYICI

Atatürk Üniversitesi