PROJELER
Kalorisi Azaltılmış, Fonksiyonel ve Doğal, Probiyotikli Laktoferment Meyve Bazlı İçecek

PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ: Doç. Dr. Fatih TÖRNÜK

PROJE ÖZETİ:

Günümüzde insanların sağlıklı beslenme ve yaşam konusunda bilinçlenmesi, daha az işlenmiş ve daha sağlıklı gıdalara yönelmelerine sebep olmuştur. Meyve sularını daha sağlıklı bir içecek haline getirmenin yenilikçi yollarından bir tanesi, onların fermente edilerek şeker içeriğinin daha da düşürülmesi ve faydalı mikrobiyal metabolitlerle de zengin bir duruma getirilmesidir. Bu projede; vişne, kayısı ve şeftali nektarı bazlı probiyotik taşıyıcısı fermente içeceklerin üretimi amaçlanmaktadır. Üretilen probiyotik meyve nektarlarının raf ömrü süresince yüksek probiyotik bakteri sayısına sahip, duyusal olarak kabul edilebilir, biyoaktif özellikleri gelişmiş, kalorisi düşük ve biyoyararlılığının da daha yüksek olması hedeflenmektedir.

PROJE EKİBİ:

Prof. Dr. Hasan YETİM (Danışman), Doç. Dr. Muhammet Zeki DURAK (Araştırmacı), Doç. Dr. Lütfiye EKİCİ (Araştırmacı), Dr. Gülsüm UÇAK ÖZKAYA (Araştırmacı), Arş. Gör. Perihan Kübra AKMAN (Bursiyer), Sudenur ÜÇYILDIZ (Bursiyer), Beyzanur DEMİR (Bursiyer).