MANŞETLER
TÜBA’nın Yıldızı “Yıldız Teknik Üniversitesi”

2020 TÜBA Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödülleri Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 28 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri Töreni”ne; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBA Konsey üyeleri ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın konuşmalarının ardından 2020 TÜBA Ödülleri sahiplerine tevdi edildi. TÜBA 2020 Uluslararası Akademi, GEBİP ve TESEP Ödül sahipleri ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldılar.

Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Didem Özçimen, Doç. Dr. Aysel Kantürk Figen ve Doç. Dr. Ozan Erdinç TÜBA-GEBİP ödülü almaya layık görüldü.

Bu yıl beş farklı alanda 31 genç ve üstün başarılı bilim insanı ödüle layık görülürken Yıldız Teknik Üniversitesinden üç öğretim üyesi ödül almaya hak kazandı. Bor içerikli hidrojen depolama ortamlarının üretilmesi, hidrojen salınımı, katalizör sentezlenmesi ile sürdürülebilir enerji sistemleri üzerine çalışmalar yürüten Kimya-Metalürji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Aysel KANTÜRK FİGEN “Hidrojen Enerjisi” alanında ödül almaya hak kazanırken, son yıllarda çalışmalarını Antarktika Mikroalgleri üzerine yoğunlaştıran Biyomühendislik bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. Didem ÖZÇİMEN “Kutup Çalışmaları-Biyomühendislik” alanında, Elektrik Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Ozan ERDİNÇ  “Elektrik Mühendisliği” alanında TÜBA-GEBİP Ödülüne layık görüldü.

Böylelikle Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye Bilimler Akademisinin Doğa Bilimleri, Mühendislik, Sosyal, Sağlık bilimleri ve Kutup Çalışmaları alanlarında başarılı genç araştırmacıları ödüllendirdiği bu önemli etkinlikte en fazla ödül alan devlet üniversitesi oldu.

2020 Yılı TÜBA-GEBİP Ödülü Kazanan Öğretim Üyelerimiz

MÜHENDİSLİK BİLİMLERİ