YILDIZ'LI GURURLARIMIZ
YTÜ PARS Olasılıksal Robotik Grubu

YTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Sırma Yavuz, Yrd. Doç. Dr. Fatih Amasyalı, Arş. Gör. Dr. Erkan Uslu, Arş. Gör. Furkan Çakmak, Arş. Gör. Nihal Altuntaş ve öğrencilerden oluşan YTÜ – PARS Olasılıksal Robotik Grubu bu yıl 20. Kez düzenlenen “Uluslararası Robocup Dünya Şampiyonası”nda iki dalda birincilik kazandı.

2010 yılından beri uluslararası RoboCup olimpiyatlarında arama kurtarma liglerinde yarışmalara katılan ekibimiz bu yıl 45 ülkeden 3 bin 500 yarışmacı ve 1200 robotun 17 kategoride mücadele ettiği yarışmalarda “Çoklu Robot Simülasyonu” alanında ve “Arama Kurtarma Ligi”nde dünya şampiyonu olmayı başardı. Uluslararası yarışmalarda çok sayıda derecesi bulunan ekibimizin aynı zamanda TÜBİTAK 1001 ve üniversite destekli araştırma projeleri ve kendi tasarımlarına ait patent başvuruları bulunmaktadır.

DİĞER YILDIZLILAR