YILDIZ'LI GURURLARIMIZ
YTÜ PARS Olasılıksal Robotik Grubu

YTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümü akademisyenlerinden Doç. Dr. Sırma Yavuz, Yrd. Doç. Dr. Fatih Amasyalı, Arş. Gör. Dr. Erkan Uslu, Arş. Gör. Furkan Çakmak, Arş. Gör. Nihal Altuntaş ve öğrencilerden oluşan YTÜ – PARS Olasılıksal Robotik Grubu bu yıl 20. Kez düzenlenen “Uluslararası Robocup Dünya Şampiyonası”nda iki dalda birincilik kazandı.

2010 yılından beri uluslararası RoboCup olimpiyatlarında arama kurtarma liglerinde yarışmalara katılan ekibimiz bu yıl 45 ülkeden 3 bin 500 yarışmacı ve 1200 robotun 17 kategoride mücadele ettiği yarışmalarda “Çoklu Robot Simülasyonu” alanında ve “Arama Kurtarma Ligi”nde dünya şampiyonu olmayı başardı. Uluslararası yarışmalarda çok sayıda derecesi bulunan ekibimizin aynı zamanda TÜBİTAK 1001 ve üniversite destekli araştırma projeleri ve kendi tasarımlarına ait patent başvuruları bulunmaktadır.

DİĞER YILDIZLILAR
YTU Racing Ekibi Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan YTU Racing Ekibi, dünyanın dört bir yanından ekiplerin katıldığı Formula Student yarışmalarında sergiledikleri performansla göz doldurdu. Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü Üniversitemizi, uluslararası platformda düzenlenen "TÜBİTAK- 2017 Efficiency Challenge Electric Vehicle" yarışlarında temsil eden Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü (AESK) tamamen üniversitemiz öğrencileri tarafından tasarlanan ve üretilen hibrid enerjili araçları "SİRİUS" ile verimlilik kategorisinde birinci olmuştur. YTÜ IQRASAT Model Uydu Takımı TÜRKSAT tarafından 7-9 Eylül 2017 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen “Model Uydu Yarışması”nda Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencileri Selim ÖZTÜRK, İlkin ALİYEV, Cahit Abdullah MISIRLI, Şükrü UZUN, Faruk ERCAN ile Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emrullah MAHMURAT ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Elektronik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Revna ACAR VURAL’dan oluşan IQRASAT Model Uydu Takımı tüm takımlar arasında 2. Oldu. AE2 Project Team Üniversitemizin farklı bölümlerinden öğrencilerin bir araya gelmesiyle oluşan AE2 Project Team, Hollanda’da düzenlenen Shell Eco-marathon Avrupa yarışlarında Emniyet kategorisinde (Safety First) kazandıkları 1’inciliğinin ardından, Eco-marathon Türkiye yarışlarında da Emniyet kategorisinde 1.’lik kupasını kaldırdı.