YILDIZ'LI GURURLARIMIZ
YTÜ-AESK Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü

Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü (AESK), TÜBİTAK tarafından bu sene uluslararası düzeyde gerçekleştirilen “Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasında hem verimlilik hem de Yerli Ürün (Domestic Product Award) kategorilerinde kendi tasarımları ve üretimleri olan SİRİUS isimli araçlarıyla birinciliği kazandı.

YTÜ-AESK ekibi tamamen kendi imkanlarıyla tasarladıkları araçlarında, Motor, Enerji Yönetim Sistemi (EYS), Batarya Yönetim Sistemi(BYS), Yerleşik Şarj Birimi, Telemetri, Hidrojen Sensörü gibi temel aksamları yüzde yüz yerli olarak üretmeyi başardı.
DİĞER YILDIZLILAR
YTU Racing Ekibi Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan YTU Racing Ekibi, dünyanın dört bir yanından ekiplerin katıldığı Formula Student yarışmalarında sergiledikleri performansla göz doldurdu. Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü Üniversitemizi, uluslararası platformda düzenlenen "TÜBİTAK- 2017 Efficiency Challenge Electric Vehicle" yarışlarında temsil eden Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü (AESK) tamamen üniversitemiz öğrencileri tarafından tasarlanan ve üretilen hibrid enerjili araçları "SİRİUS" ile verimlilik kategorisinde birinci olmuştur. YTÜ IQRASAT Model Uydu Takımı TÜRKSAT tarafından 7-9 Eylül 2017 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen “Model Uydu Yarışması”nda Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencileri Selim ÖZTÜRK, İlkin ALİYEV, Cahit Abdullah MISIRLI, Şükrü UZUN, Faruk ERCAN ile Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Emrullah MAHMURAT ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü Elektronik Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Revna ACAR VURAL’dan oluşan IQRASAT Model Uydu Takımı tüm takımlar arasında 2. Oldu. AE2 Project Team Üniversitemizin farklı bölümlerinden öğrencilerin bir araya gelmesiyle oluşan AE2 Project Team, Hollanda’da düzenlenen Shell Eco-marathon Avrupa yarışlarında Emniyet kategorisinde (Safety First) kazandıkları 1’inciliğinin ardından, Eco-marathon Türkiye yarışlarında da Emniyet kategorisinde 1.’lik kupasını kaldırdı.