MANŞETLER
5. TGB Zirvesi'nde En Başarılı 2. Teknopark Yıldız Teknopark oldu

Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, 29  Kasım 2017 tarihinde Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde gerçekleştirildi. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeksi sonuçlarına göre, geçen yılın en başarılı teknoloji geliştirme bölgeleri yapılan törende ödüllerini aldı.

Zirvede konuşma yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, üretim ve ihracatın kapılarının, yüksek teknolojiyle açılabileceğini vurguladı. Türkiye’nin elini güçlendiren en önemli enstrümanlardan birinin TGB'ler olduğunu vurgulayan Özlü, "TGB'lerimizin sayıları, her geçen yıl artmaya devam etmektedir. Bugün itibarıyla, 55’i faal, 14’ü yapım aşamasında olmak üzere, 69 Teknokent’e ulaşmış bulunuyoruz. 2002'de sadece 5 tane TGB'ye sahip olduğumuzu hatırlatmak isterim. Hedefimiz, 81 ilimizin tamamında TGB kurmaktır. Bu sayılar önemlidir. Ancak sayılar kadar önemli olan bir diğer husus ise niteliktir. Memnuniyetle belirtmek isterim ki TGB'lerimiz bir 'nitelik sıçraması' yapmışlardır. Teknokentlerde faaliyet gösteren 4 bin 475 firma, Türkiye için teknoloji üretmektedir. Bu firmalarda 44 bin 580 personel görev yapmaktadır. Sektörel dağılımlara baktığımızda ise yazılım, bilgisayar ve elektronik öne çıkmaktadır. Teknokentlerimizin performans endekslerinde yer alan Ar-Ge çıktıları, patent sayıları ve fikri mülkiyet alanlarında da önemli mesafeler alınmıştır." dedi.

Bakan Özlü‘nün konuşmasının ardından 4 kategoride Teknoloji Geliştirme Bölgeleri 2016 Performans Endeksi Sonuçları açıklandı. Gelişmekte Olan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri kategorisinde 2'nciliği kazanan Yıldız Teknopark adına ödülü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ’nün elinden, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri ŞAHİN ve Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut GÜNER birlikte aldı. Aynı kategoride 1'inciliği Erciyes Teknopark, 3'üncülüğü ise İstanbul Üniversitesi Teknokent aldı.

Yıldız Teknopark standında; Ferge Mühendislik, Miops ve Vivosens Biyoteknoloji Yıldız Kuluçka firmalarının Ar-Ge ürünlerini sergiledi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yıldız Teknopark standını ziyaret ederek sergilenen Ar-Ge projelerini tek tek inceleyip çalışmaları gerçekleştirenlere başarı diledi.

DİĞER MANŞETLER