MANŞETLER
YTÜ'de Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi

Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi, şehir ve insan hayatına yönelik yerel, ulusal ve uluslararası çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının işbirliği geliştirmelerine destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Dış İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, AB Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler belediyesi ve Üniversitemiz işbirliğinde Davutpaşa Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Ünlü İslam düşünürü Oxford Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarık Ramazan'ın da konuşmacı olarak katıldığı zirvede, 60 ülkeden 192 toplum kuruluşu temsilcilerinin ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla 17 konu başlığı altında 35 panelde 157 sunum yapıldı. Katılımcıların sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bire bir görüşme imkanları sağlanarak, topluma fayda sağlayabilecek projelerin hayata geçirilmesine, bilgi ve deneyimlerin aktarılmasına katkı sağlandı.

Uluslarrası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nin ikinci gününü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN onurlandırdı;

Şehirleşmenin getirdiği siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlar ile güvenlik sıkıntılarını aşmanın yolları üzerinde hep birlikte kafa yorulması gerektiğni vurgulayan Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, "Şehirlerimizi ancak el birliği ve dayanışma içinde 'Cennet' tasavvurunun bir parçası gibi güzelleştirebilmeliyiz" dedi.

Zirvenin bu yönde atılmış doğru bir adım olduğuna inandığını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, konuşmasını Uluslararası Şehir ve Sivil Toplum Kuruluşları Zirvesi'nin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

ZİRVE KONU BAŞLIKLARI

Şehir ve Sivil Toplum