MANŞETLER
İlk İşim Girişim Yarışması 2019 Ödülleri

İlk İşim Girişim Yarışması 2019 Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark, Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ile Çalık Holding işbirliğiyle düzenlenen “İlk İşim Girişim” yarışmasının finali, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Çalık Holding Bankacılık Grup Başkanı Galip Tözge, Yıldız TTO Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci’nin katılımlarıyla Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İki yüzden fazla projenin katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Etkinlikte konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin, Çalık Holding ortaklığında bu sene beşincisi düzenlenen “İlk İşim Girişim” yarışması final töreninde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Çalık Holding yöneticilerine, girişimciliğe vermiş oldukları destekten ötürü teşekkür etti. Rektörümüz konuşmalarında “Üniversitelerin de girişimciliğin içinde yer alması sevindirici. Bu konuyu Çalık Holding gibi sanayi kuruluşlarının desteklemesi de bizim için çok önemli. Bu bir ekip çalışmasıdır. Devlet’in koyduğu “Milli Hedefler” var. Tüm paydaşların bu milli hedeflere doğru koşması lazım…” dedi. Rektörümüz üniversite-özel sektör iş birliğinin önemine dikkat çekerek, toplumun tüm paydaşlarının milli hedeflerimizi maksimize etmek için çalışmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Şahin, “Bir ülkenin girişimci sayısı ne kadar çoksa ülkenin gelişmişlik düzeyi de o kadar fazladır. Hatta gelişmek için dışarıdan girişimci alan ülkeler de var. Başarılı olmuş büyük işler girişim hikâyelerinden çıkıyor. Üniversite ve özel sektör temsilcileri üzerine düşen ödevi doğru yapmalı. Eğitim sadece üniversitenin işi değil, özel sektör öğrenciye zamanında ulaşmalı. Sosyal konuları araştırdığımız Sosyopark, sanatsal çalışmalar yürüttüğümüz Satpark ve teknoparkımızla ülkemizin girişimcilik ekosistemine destek oluyoruz.” dedi.

Rektörümüz ayrıca konuşmalarında “Üniversitelerin ve sanayicilerin girişim konusunda gayretli olması lazım, bugünkü gibi gençlere girişimcilik konusunda destek vermesi lazım. Türkiye’nin girişimci sayısı ne kadar çok olursa refah, kalkınma, ekonomik ve teknik düzeyi o kadar yüksek olur.” diyerek girişimciliğe vermiş olduğu değeri dile getirdi. Rektörümüzün konuşmalarının ardından dereceye giren finalistlere ödülleri takdim edildi.

İlk İşim Girişim Yarışması 2019’un kazananları iki ayrı kategoride farklı ödüllerin sahibi oldu. “Yeni Fikirler” kategorisinde Su Bazlı Yol Şerit Boyası projesiyle Mehmet Emin Kaçar birinci olurken, Patlayıcılarla Uzaktan Mücadele Aparatı projesiyle Hazar Doğanlar ikinci ve Yenilenebilir Enerji projesiyle Muhammet Suna ve Triskelion projesiyle Ayşe Şeyda Gürsoy üçüncü sırada yer aldı.

“Yeni Girişimler” kategorisinde başarı göstererek dereceye giren yarışmacılar arasından “Kenevir Sütü Üretimi ve Kenevir Sütünden Fermente Ürünler Üretilmesi” projesiyle Emine Yılmaz birinci olurken, ikinciliği “Atık Su ve Mikro Alglerden Biyodizel Üretimi” projesiyle Selen Şanal, üçüncülüğü ise “Honey Pull” projesiyle Hakan Aktan ve Erdem Çakırca kazandı.

DİĞER MANŞETLER