MANŞETLER
2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY’ın  da katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Bahri ŞAHİN’in açılış konuşmasının ardından konuşan Oktay, Üniversitelerin bilgiyi üreten, üretilen bilginin yayılmasını sağlayan ve bilginin toplum için faydalı bir ürüne dönüşmesine imkan veren kurumlar olduğunu ifade etti.

Gençlere, akademik saygınlığı, köklü kurumsal yapısı ve sahip olduğu araştırma kültürüyle ülkemizin en iyi üniversitelerinden birinde yeni bir akademik yıl içindesiniz diye hitap eden Oktay, “Hayatınızda açılan bu yeni sayfanın bilgiyle, kültürle, beceriyle dolmasını dilerim, Kaleminiz daima milletimize katkı sağlayacak çalışmalardan ve üretkenlikten yana olsun. Laboratuvarlarınızdan yayılan bilimin ışığı, ülkemizi ve dünyamızı aydınlatsın; her çalışmanız insanlık yararına olsun. Sizlerden, üniversitede bulunduğunuz her yeni gün bilimin, araştırmanın ve kendinizi geliştirmenin gücüne inanarak vaktinizi en verimle şekilde geçirmenizi bekliyoruz. İnanıyorum ki her biriniz Yıldız Teknik’li olmanın anlamını kavrayarak azim ve kararlılıkla çalışacak, hocalarınızın destekleriyle başarıdan başarıya koşacaksınız. Yıldız Teknik Üniversitesi sıralarında, laboratuvarlarında üretilen bilim Türkiye’ye rehberlik edecektir” dedi.

Tören, Teknopark Ödüllerinin takdiminin ardından, İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyemiz Prof.Dr. Şükrü ERSOY’un 'İstanbul’da Deprem ve Tsunami' başlıklı açılış dersiyle sona erdi.

DİĞER MANŞETLER