MANŞETLER
Rektörümüzün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

15 Temmuz, Türk Milleti’nin özgürlük ve vatan uğruna neleri feda edebileceğini bir kez daha ortaya koyduğu, onurlu ve kararlı duruşunun sembolü, vatan ve millet sevgisinin kanıtıdır.

Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan alçakça kalkışmaya karşı canı pahasına mücadele eden ve demokrasi şehitleri olarak milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyorum.

Prof. Dr. Bahri ŞAHİN

Rektör

9 Temmuz 2019 Salı günü, 15 Temmuz şehidimiz Prof. Dr. İlhan VARANK anısına Üniversitemiz Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen ’15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü Anma Programı' kapsamında Tarihi Fırın’da ‘15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Otağ-ı Hümayun'daki anma programı, Rektörümüz Prof. Dr. Bahri ŞAHİN’in konuşmasının ardından Üniversitemiz Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim elemanlarının Kahramanlık Türkülerinden oluşan müzik dinletisi ile devam etti.

Program, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif OKUR, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hilmi DEMİR ve Yeni Şafak Ankara Haber Müdürü Hüseyin LİKOĞLU’nun konuşmacı  olarak yer aldığı  “Üçüncü Yılında 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi" başlıklı panelle ile sona erdi.

DİĞER MANŞETLER