MANŞETLER
Harezmi Eğitim Şenliği YTÜ'de

1145 uygulayıcı öğretmen, 4 bin 112 öğrencinin 32 haftalık uygulama sürecinin anlatıldığı Harezmi Eğitim Şenliği, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen Harezmi Eğitim Şenliği’ne katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, projeye katılımın her geçen yıl arttığını belirterek, “Modelin öğrencilerin sadece zihinsel, bilişsel kapasitelerini değil, duygusal zekalarını da desteklediğini vurguladı. Eğitim modelinin bu seneki uygulanmasının, gelecek sene için yeni bir umut ve bakış açısı kazandıracağını dile getiren Yazıcı, gelecek yıl için modeli uygulamak isteyen okulların 30 Haziran’a kadar başvurularının devam ettiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı,  modelin ‘2023 Eğitim Vizyonumuzla da değerlendirdiğimiz zaman, fiziksel, biyolojik ve dijital olanın bir bedende vücuda gelmesi olarak ifade edilen çok önemli bir uygulaması olduğunu ifade etti.

EMEK BİR ŞENLİĞE DÖNÜŞÜYOR

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin de Harezmi Eğitim Modeli Şenliği’ne ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

Devletin koyduğu vizyoner hedeflere katkı sağlamak ve bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 vizyonuna katkı sağlamanın her paydaşın görevi olduğunu dile getiren Şahin, "Biz bir kurumun, devletin koyduğu milli hedeflere hangi oranda katkı sağlıyorsa o kadar başarılı olacağını söylüyoruz. Her kurumun kendi hedefleri vardır ama asıl hedef, devletin koyduğu milli hedeflerdir. Biz de bir paydaş olarak, İstanbul'daki tüm İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzde yaptığımız protokoller çerçevesinde her türlü katkıyı koşulsuz vermeyi taahhüt ettik." dedi.

Prof. Dr. Şahin, Harezmi Eğitim Modeli'nin sürdürülebilir olması için koşulsuz katkı vermenin şart olduğunu işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah bu eğitim programlarımız sürdürülebilir olur ve kesintiye uğramaz. Türkiye'de, geçmişte bir deneme ve el yordamıyla bazı eğitim modelleri bulma arayışı geride kalmış olsun ve bilimsel metotları uygulayarak yeni bir modeli ve geleceği oluşturalım diyorum. 32 haftadan bu yana öğrenci ve öğretmenlerimizin bir emeği var bugün bu emek bir şenliğe dönüşüyor. Bir bayram şenliği ve havası içerisinde geçmesini diliyorum ve bu şenlikte de ev sahibi rolünü üstlendiğim için çok mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Biz üniversite olarak üniversite öğrencilerimize yaz okulunu kaldırdık, lise öğrencilerine yaz okulunu açtık. Her sene Harezmi Eğitim Modeli'ne Yıldız Teknik Üniversitesi olarak bir katkı sunuyoruz. Öğrenciler teknolojiyi kullanarak, uygulayarak, deneyerek ve yaparak bir de Türkiye'nin en büyüğü ve 7 bin AR-GE çalışanıyla, tekno parkımızda, lise öğrencilerimizin öğrencilerimizle tanıştırmaları da büyük bir katkı sağlayacaktır diye düşünüyoruz."

Konuşmaların ardından TRT Radyo Çok Sesli Gençlik Korosu bir konser verdi. sonra eğitim modelinin detaylarıyla anlatıldığı video ve Harezmi Uygulayıcı öğretmen, öğrenci görüşleri filmi izlendi. Daha sonra Kışla Binası'nda yer alan Harezmi Uygulama Okulları gezildi.

Programa Özbekistan yüksek eğitim görevlileri, Yıldız Teknik Üniversitesi akademisyenleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Harezmi Eğitim Modeli, disiplinler arası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, iş birliğini benimseyen, bilgisayar bilimi öğretimini sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik ve oyun tasarımıyla eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen bir eğitim modeli olarak öne çıkıyor. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 196 devlet okulu ve 7 özel okulda uygulandı.

DİĞER MANŞETLER