MANŞETLER
Genç Öğretim Üyelerimize TÜBİTAK ve TÜBA-GEBİP Ödülleri

Öğretim Üyelerimize Ödülleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

TÜBİTAK tarafından her yıl verilmekte olan “Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri”, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

2018 yılında ödül kazanan bilim insanları, ödüllerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldılar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri Töreni'ndeki konuşmasında, Türk ve dünya bilim literatürüne katkıları dolayısıyla ödüle layık görülen tüm bilim insanlarını, emekleri ve gayretleri için kutlayarak ve teşekkürlerini sunarak başladı. Genç bilim insanlarının gözlerinden yansıyan heyecanın, azmin, gururun ve cesaretinin ülkenin geleceği adına büyük umutlar aşıladığına işaret eden Erdoğan, bilim hayatlarının daha başlarındayken üniversitelerine, ailelerine ve Türkiye'ye güzel iftihar tabloları yaşattıkları için kendilerine teşekkürlerini iletti.

TÜBİTAK Ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal tarafından sahiplerine tevdi edildi.

2018 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri değerlendirme çalışmaları sonucunda;

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Sami TOPÇU’ya, Sosyal Bilimler Alanında – Fen bilimleri eğitimi alanında sosyo-bilimsel konular, argumantasyon ve epistemolojik inançlar konularındaki uluslararası düzeyde üstün nitelikli çalışmaları nedeniyle TÜBİTAK Teşvik Ödülü;

ve 23 farklı üniversiteden 37 Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanının layık görüldüğü TÜBA-GEBİP Ödülü de İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kaan YETİLMEZSOY’a,

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından tevdi edilmiştir.

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

DİĞER MANŞETLER