MANŞETLER
YILDIZ'dan TAI ve TCDD'ye Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Bahri ŞAHİN ve beraberindeki heyet, üniversite – sanayi iş birliği kapsamında TAI ve TCDD’ye ziyarette bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Bahri Şahin ve beraberindeki heyet, üniversite sanayi işbirliği çalışmaları kapsamında Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’ye(TUSAS-TAI) ziyarette bulundu. Ziyarette Rektörümüz ve beraberindeki heyet, TAI Genel Müdürü Sayın Temel KOTİL ile makamında görüştü.

Başta “Milli Muharip Uçak” olmak üzere teknolojik ARGE faaliyetleri hususundaki olası işbirliği imkânları değerlendirildiği görüşmede,   önümüzdeki dönemde, teknik düzeyde geniş katılımlı istişare toplantılarının yapılması ile ilgili prensip kararı alındı. Bu sayede Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki konusunda uzman akademik kadroların TAI’lı profesyonellerle buluşması sağlanacak olup ikili işbirliği kapsamında çalışma grupları oluşturulacak.

Rektörümüz ve baraberindeki heyet Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürü  Sayın İsa APAYDIN’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, üniversitemiz ve TCDD arasında imzalanacak protokol ile raylı sistemler alanında eğitim ve ARGE konusundaki işbirliğinin artırılması kararlaştırıldı.

DİĞER MANŞETLER