Singapur'da Karşılıksız Doktora Bursu

30.10.2012
Değerli Öğretim Elemanlarımız,

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından, dünyanın en gelişmiş araştırma laboratuvarlarına sahip ülkelerden biri olan Singapur’da Temel Bilimler, Mühendislik ve Biyomedikal Bilimler alanlarında doktora çalışmaları için karşılıksız burs verilecektir.

(Lisans son sınıf öğrencileri ve yüksek lisans öğrencileri de başvuru yapabilirler)

BURS VERİLECEK ALANLAR:

• Biyomühendislik
  • Matematik

ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER:

a)      T.C. vatandaşı olmak ve 30 yaşından büyük olmamak.

b)      Türkiye sınırları içinde eğitim veren Üniversitelerde, yukarıda belirtilen temel bilimler ve mühendislik alanlarında öğrenim görmek. (Son sınıfta öğrenim görenler, mezun olanlar ya da master öğrenimine başlamış veya tamamlamış olanlar aday olabilirler.)

c)      Öğrenimi süresince alınan genel not ortalaması 4'lük sistemde değerlendiriliyorsa en az 3, 100'lük sistemde değerlendiriliyorsa en az 75 olması.

d)      Doktora çalışmalarını yürütebilecek düzeyde İngilizceye sahip olmak. (TOEFL'dan en az 80 ya da IELTS'ten en az 6)

Ayrıntılı bilgi için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Son başvuru tarihi 2 Ocak 2013’tür.

Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz.

Saygılarımızla,

Yıldız Teknik Üniversitesi