Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Yükselen Başarısı Yıldız Teknik Üniversitesi Devlet Üniversiteleri arasında bir önceki yıla göre 7 basamak yükselerek 11. oldu. 2016-2017 Yılı Akademik Açılış Töreni Gerçekleştirildi 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, YTÜ Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. YTÜ'den BÜYÜK BAŞARI İSTKA 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında YTÜ tarafından sunulan 3 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazanmıştır. Rektörümüzün Öğretmenler Günü Mesajı Tüm öğretim kadromuzun, öğretmen adayı öğrencilerimizin ve ülkemiz öğretmenlerinin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyorum.
Prof. Dr. Bahri ŞAHİN
YTÜ Eğitim Fakültesi 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı 24 Kasım 2016, 14.00
2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi
Davutpaşa Kampüsü
Prof. Dr. İlhan VARANK'ı Anma Programı 23 Kasım 2016, 14.00
YTÜ Eğitim Fakültesi, Yunus Emre Konferans Salonu
Davutpaşa Kampüsü
Türkiye’nin En Büyük Kuluçka Merkezi Üniversitemizde Hizmete Girdi Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin tüm paydaşlarına ev sahipliği yapacak ve bu alanda Türkiye’nin en büyüğü olma özelliğine sahip olan “Yıldız Kuluçka Merkezi” düzenlenen törenle açıldı. Üniversitemiz Ata'yı Saygı İle Andı Cumhuriyet'in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ölümünün 78. yılında Üniversitemizde anıldı.