YTÜ AESK Ekibimizin Uluslararası Başarısı

YTÜ AESK, Uluslararası platformda düzenlenen TÜBİTAK-2017 Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışlarında üniversitemizi başarıyla temsil etti.

Üniversitemizi, uluslararası platformda düzenlenen "TÜBİTAK- 2017 Efficiency Challenge Electric Vehicle" yarışlarında temsil eden Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü (AESK) tamamen üniversitemiz öğrencileri tarafından tasarlanan ve üretilen hibrid enerjili araçları "SİRİUS" ile verimlilik kategorisinde birinci olmuştur. Ayrıca "Kurul Özel Ödülü"ne de layık görülen AESK ekibi son 5 yılda 9 kupa kazanmıştır.

YTÜ-AESK ekibi bir elektrikli aracın en hayati parçaları olan Motor, Motor Sürücü, Enerji Yönetim Sistemi, Batarya Yönetim Sistemi, Yerleşik Şarj Birimi, Taşıt Kontrol Ünitesi, Telemetri, Şasi, Süspansiyon Sistemi, Jant, Karkas ve Direksiyon Merkezini kendi tasarımları ile yüzde yüz yerli olarak üretimini gerçekleştirdi.

Siz de bu ekibin bir parçası olmak isterseniz  adresinden başvuru formunu doldurabilirsiniz.

Öğretim üyelerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.