Patent Lisans Sözleşmesi İmza Töreni

20.11.2019

Türkiye’nin On Birinci Kalkınma Planı ve Ulusal Stratejik Hedefleri doğrultusunda bilimsel çalışmalar sonucu elde edilen fikri ürünlerin, endüstriyel ürün haline gelmesi için yapmış olduğu sanayi iş birliklerini teknoloji transfer ile taçlandırdığı Patent Lisans Sözleşmesi imza töreni, Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin, Yıldız Teknopark A.Ş Genel Müdür Prof. Dr. Mesut Güner, Buluş Sahibleri Prof. Dr. Afife Binnaz Yoruç Hazar ile Dr. Aysu Aydınoğlu, Avrupa İmplant Satış ve Sistem Müdürü Fatih Uysal, TÜRKPATENT Başkan Danışmanı Mehmet Tarakçıoğlu, TÜBİTAK Temeg Grup Koordinatörü Dr. Alp Eren Yurtseven’in ve çok sayıda davetlinin katılımlarıyla Otağ-ı Hümayun’da gerçekleşti.

İmza töreninde konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin, “Bazı Ülkeler sanayisinin ve ekonomisinin gelişmesi için girişimci ithal ediyor, biz ithal etmeyip, kendi girişimcilerimizi kendimiz yetiştirmemiz ve desteklememiz gerekiyor… Üniversiteler sahaya inmeli ve bütün kabiliyetlerini Türkiye’nin Milli Hedefleri doğrultusunda kullanmalı. Biz de Yıldız Teknik Üniversitesi olarak bu Milli Hedefler doğrultusunda kendimize bazı konular seçtik, otomotiv, siber güvenlik gibi… Türkiye’nin bir üniversite içindeki en büyük Siber Güvenlik araştırma Merkezi yakında hizmete girecek.” dedi.

Rektörümüz imzalanan lisans sözleşmesinin önemine dikkati çekerek, “Dünyadaki gelişmiş üniversiteler gibi, üniversitelerin Devletin desteğine ihtiyacı olmadan kendi Ar-Ge yatırımlarını yapabilmeleri gerekir. Bugün toplanmamıza vesile olan bu lisans sözleşmesi bu amaca yöneliktir.” dedi.

Rektörümüz ayrıca konuşmalarında “Ülkece daha önce konuşmadığımız teknik İnovasyon, yenilikçilik gibi yeni yeni konuşulmayan başlanan konulara ilişkin üniversiteler de bu konularda öncülük yapıyor ve tüm üniversitelerin de bu konuda imkânlarını birleştirmesi lazım. Üniversiteler artılarını birleştirmek zorundadır.” dedi

Protokol konuşmalarının ardından Patent Lisans Sözleşmesi imza töreni ile program sona erdi.