Harita Mühendisliği Eğitiminde 70. Yılını Kutladı

Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü 70. yılını Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin, İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahap Engin Gülal, HKMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Alişan Çalcalı, Bölüm Başkanı, Öğretim Elemanları, mezunlar ve öğrencilerin katılımıyla Otağ-ı Hümayun’da gerçekleşen etkinlikle kutladı.

Rektörümüz etkinlikteki konuşmalarında, Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nün Türkiye’de ilk kurulan Harita Mühendisliği Bölümü olmasına dikkati çekerek, “Yıldız Teknik Üniversitesi her sahada olduğu gibi Harita Mühendisliği alanında başka üniversitelere destek vermiştir” dedi. Rektörümüz, Üniversitemizin geçmişten günümüze gerçekleştirdiği gelişmelerden bahsettiği konuşmalarında “Yıldız Teknik Üniversitesi Girişimci ve Yenilikçi Üniversite sıralamasında Türkiye’de 6. sırada… Türkiye’nin en büyük Teknoparklarından birisi Yıldız Teknik Üniversitesi’nde ve Yıldız Teknopark tüm Teknoparklar içinde 5. sırada yer almaktadır… Yıldız Teknik Üniversitesi bir AR-GE ve Araştırma Üniversitesidir” diyerek İnovasyon ve AR-GE konularına dikkati çekti. Öte yandan Rektörümüz konuşmalarında kaliteye verdiği önemi şu sözleri ile dile getirdi: “Yıldız Teknik Üniversitesinde biz kaliteyi önceliyoruz. Hocaların, öğrencilerin ve bütün personelin kalitesini “Kalite Güvence Sistemi” altında toplayarak, bütün birimlerin bir yıl içince akreditasyonunu sağlayacağız.” Rektörümüz sözlerini “Üniversitemiz hocalarımızın bıraktığı yerden, yoluna devam ediyor. Asırlık bir çınar, Üniversitemiz için nice asırlara, Türkiye’nin hizmetindeyiz…” diyerek tamamladı.

Etkinlikteki konuşmalarında Harita Mühendisliği bölüm Başkanı Prof. Dr. Doğan Uğur Şanlı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Harita Mühendisliği müfredatı, eğitim kalitesine ve Harita Mühendisliği bölümünün uluslararası alanındaki başarılarına dikkat çekerken, Prof. Dr. Şanlı sonrası kürsüye çıkan İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahap Engin Gülal ise Üniversitemizde, İnşaat Fakültesinin ve Harita Mühendisliği’nin geçmişten günümüze geçirmiş olduğu gelişmelerden bahsetti. Prof. Dr. Gülal Konuşmalarında “gerek Yüksek Öğretim Kurumu tarafından gerek ulusal ve uluslararası araştırma kuruluşları tarafından akademik performans değerlendirmelerinde Üniversitemiz sıralamalarda hızla yükselerek üst sıralarda hak ettiği yeri almıştır. Biz de Fakülte olarak Üniversitemizin bu başarılarına katkı sağlamaya devam edeceğiz…” dedi. Prof. Dr. Gülal sonrası konuşmalarını gerçekleştiren HKMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Alişan Çalcalı ise Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nün Türkiye’de ilk kurulan Harita Mühendisliği Bölümü olduğuna dikkat çektiği konuşmalarında, Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği mezunları ile Ülkemize gerek bilimsel anlamda gerekse Mühendislik anlamında önemli katkılar sunduğunun altını çizdi.

Etkinlik müzik dinletisi, sergi ve Harita Mühendisliği alanındaki temel konuları ele alan paneller ile son buldu.