Davutpaşa Millet Bahçesi, Kütüphane ve Yurt Projeleri Hakkında Paydaşlarımızı Bilgilendirme

Değerli paydaşlarımız;

Geçtiğimiz Mart ayında Davutpaşa Millet Bahçesi Projesi hakkında sosyal medyada gerçeği yansıtmayan bilgiler verilmesi ve yanlış algı oluşturulmak istenmesi üzerine üniversitemiz tarafından konu ile ilgili olarak kamuoyu bilgilendirilmişti. Son günlerde toplumun yanlış yönlendirilmesine yönelik sosyal medya aracılığıyla çağrılar yapılması üzerine kamuoyunun tekrar bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Davutpaşa Millet Bahçesi Projesi ile Kampüsümüzde oldukça büyük bir alanı kaplayan otobüs durakları ve tarihi dokuyla uyuşmayan go-kart pistinin bulunduğu atıl durumdaki tarihi kışla binasının ön tarafındaki alan, peyzaj düzenlemesi ile millet bahçesine dönüştürülecektir.

Davutpaşa Millet Bahçesi, oluşturulmak istenen yanlış algının aksine mangal ve piknik alanı olarak kullanılmayıp, yeni yapılacak millet bahçelerine model oluşturacak içerisinde yağmur hasadı destekli akıllı sulama, akıllı aydınlatma ve akıllı gübreleme gibi AR-GE faaliyetlerinin yürütüleceği test merkezini ve bilim parkını barındıran tematik bir millet bahçesi yapılandırılacaktır. Üniversitemiz Akıllı Şehirler Uygulama Araştırma Merkezi bünyesinde oluşturulacak olan Akıllı Millet Bahçeleri çalışma gurubu Teknoparkımızla ve konu ile ilgili öğrenci kulüplerinin katılımıyla yerli sistemlerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara başlamıştır. Diğer taraftan proje kapsamında üniversitemiz Millet Bahçelerinin akreditasyonu ve sertifikalandırılması konusunda kamu kurumlarına akademik danışmanlık hizmeti verecektir.

Projenin tamamlanmasının ardından Millet Bahçesinin işletmesi ve kullanım esasları öğrencilerimiz, üniversite personeli ve diğer paydaşlardan oluşan bir komisyon tarafından belirlenecektir.

Üniversite yönetimimiz öğrencilerimiz ve personelimizin ihtiyaçlarına yönelik olarak öncelik gözetmeksizin tüm ihtiyaçların karşılanması için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda Davutpaşa Kampüsümüzde yeni kütüphane projemiz üniversitemiz web sayfasında kamuoyu ile paylaşılmıştır. Diğer taraftan öğrencilerimizin barınma ihtiyacına yönelik olarak Kredi Yurtlar Kurumu ile projeleri hazırlanan 2000 kişilik yurt projesinin ihale süreci başlamıştır.

Üniversitemizi yıpratmaya yönelik yanlış algıya ve yönlendirmelere öğrencilerimiz ve kamuoyu tarafından itibar edilmemesini rica eder, proje ile ilgili gelişmeleri üniversitemiz yönetiminden yapılacak açıklamalardan takip edilmesi hususu Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Millet Bahçesi Projesi

Yurt Projesi