Basın Açıklaması

Anayasa Mahkemesi’nin kendi karar metninde “tek yanlı”, “saldırgan”, “toplumun büyük çoğunluğu tarafından kabul edilemez”, “subjektif”, “çelişkili” gibi ifadelerle nitelediği ve terör suçunun işlenmesi için alenen teşvik niteliği taşıyan sözde “Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi” bildirisi hakkında vardığı hüküm, on yıllardır devam eden PKK terörüne on binlerce insanını şehit vermiş milletimizi derinden sarsmıştır. Mahkeme, yalnızca PKK’nın iç ve dış kamuoyunu çukur terörünü sonlandıracak önlemlere karşı seferber etme stratejisini destekleyen söz konusu eylemi “ifade özgürlüğü” kapsamında görmekle kalmamış, aynı zamanda Türkiye’yi tehdit eden tüm terör örgütlerinin kullanmak isteyecekleri yasalardaki boşluklardan kaynaklanan önemli bir zaafiyet alanı oluşmasına da neden olmuştur.

Türkiye’yi tehdit eden terör örgütlerinin uluslararası bağlantıları, gelişen teknoloji ve iletişim platformlarının söz konusu örgütlere sunduğu imkânlar birlikte düşünüldüğünde, bu hukuki manzaranın açtığı/açacağı geniş propaganda alanını tasavvur etmek kolaylaşmaktadır.

Geldiğimiz bu noktada, Yıldız Teknik Üniversitesi yönetimi olarak acı tecrübelerin insanlık vicdanına benimsettiği şu evrensel hakikati bir kez daha vurgulamayı gerekli görüyoruz. Kan ve korku üzerine bina edilmiş dehşet stratejilerini alkışlayan eller ve meşrulaştıran kalemler, terör örgütlerini besleyen en önemli kaynaklar arasındadır. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da üniversitemiz, söz konusu kaynakların tamamen kurutulacağı bir geleceğe giden aydınlık yolu adımlamayı kararlılıkla sürdürecektir.

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ YÖNETİMİ