V. TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi

V. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi başlıklı disiplinlerarası Kongre 27-29 Haziran 2019 tarihleri arasında Üniversitemiz Davutpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirilmektedir.

Ana teması 21. yy becerileri ve 2023 vizyonu olarak belirlenen kongre eğitim alanındaki teori ve uygulamaların ilerletilmesine adanmış ve akademisyenler ile eğitimin farklı alanlarındaki profesyoneller arasındaki işbirlikçi mükemmelliği teşvik etmektedir.

TURKCESS 2019’un bir diğer hedefi ise, araştırmacıların, yüksek nitelikli akademik bir toplantıda, dünyanın farklı bölgelerinden akademisyen ve uygulayıcılar ile tanışarak, birebir irtibatla kendi iletişim ağlarını genişletme fırsatı bulacakları bir platform sağlamaktır.

2019 Yılı Prof. Dr. Fuat SEZGİN Bilim İnsanı Ödülü verildiği kongrede, dünyada kendi alanında ilk 100 bilim adamı içerisine giren Üniversitemiz Makine Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim DİNÇER de bu anlamlı ödülü alan isimler arasında yer aldı.

Düzenleme kurulu Başkanlığı’nı Prof. Dr. Engin DENİZ’in yaptığı, 2023 Eğitim Vizyonu ve Türk Eğitim Sistemi ile 21. Yy Becerileri konulu paneller, konferanslar ve workshopların yer aldığı kongrede 25 ülkeden 900’e yakın katılım sağlanmıştır.