Öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin Başarısı

Bu sene Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenlenen ‘3. Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği (KİMMTE 3)’, 11 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 08:30-17:30 saatleri arasında üniversitemiz 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümlerinden son sınıf lisans öğrencileri ve değerli öğretim elemanları katıldı.Tüpraş, Petkim, Şişe Cam ve Wood PLC firmalarından gelen değerli jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda en yüksek puan alan projeler ödüllendirildi.

6 farklı üniversiteden 27 takımın yarıştığı ‘3. Kimya Mühendisliği Tasarım Etkinliği (KİMMTE 3)’de Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz; Ertuğrul Furkan Düzenli, Ozan Deniz Tunca, İrem Ecem Çiçek ve Ayşe Pelin Gürkan jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda en yüksek puanı alarak ‘Birincilik Ödülü’nün sahibi olmuştur.

Aynı etkinlikte, Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz; Reyhan Arslan, Tolga Özcan, Pelin Tokat, Rufat Valizada ve Merve Yılmazer ‘Birinci Mansiyon Ödülü’nün sahibi olmuştur.

Öğrencilerimizi ve ‘Kimya Mühendisliği Proses Tasarımı’ dersi kapsamında öğrencilerimizin projelerini hazırlamalarında emeği geçen değerli öğretim üyelerimiz; Doç. Dr. Dilek KILIÇ APAR, Doç. Dr. Yavuz SALT, Doç. Dr. Dilek DURANOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi İnci SALT’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.