8'inci Ulusal Gemi ve Yat Tasarımı Yarışması'nda Öğrencilerimizin Başarısı

Birincilik, İkincilik ve Üçüncülük Üniversitemizin Oldu.

Gemi Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği’nin, Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda her yıl organize ettiği ve geleneksel hale gelen “8. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması” ödül töreni 15 Kasım cuma akşamı gerçekleştirildi.

Yarışmada birinciliği Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümümüz öğrencilerinden Onur Kiren, Reflex isimli projesiyle kazanırken ikinciliği Emre Çıtır ve Buğrahan Karapınar, Golden Peregrine isimli projesi ile kazandı. Üçüncülüğü yine aynı bölümümüzden Deniz Madran ve Alper Ölmez’in  Hammer isimli projesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden katılan grubun projesi paylaştı. Dereceye giren öğrencilerimiz sırasıyla 40.000TL, 20.000TL ve 10.000TL tuturında ödüllerin sahibi oldular.

Üniversitemizi temsilen  Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin, Gemi İnşaatı ve Denizcilik fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin YILMAZ, Yıldız Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Mesut GÜNER ve öğretim üyelerimizin katıldığı törene Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Pektaş, Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ve  sektör temsilcileri katılım göstermiştir.