2019 TÜBA Ödülleri Sahiplerini Buldu

2019 TÜBA Uluslararası Akademi, Fuat Sezgin Ödülleri, GEBİP ve TESEP Ödülleri Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 30 Aralık 2019 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen törenle sahiplerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen “TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri Töreni”ne; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, milletvekilleri, YÖK üyeleri, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBA üyeleri, üniversite rektörleri, diğer protokol mensupları ile akademisyenler, ödül sahiplerinin yakınları ve davetliler katıldı.

28 üstün başarılı genç bilim insanı arasında yer alarak üniversitemizi başarıyla temsil eden Makine Fakültesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğretim üyemiz Prof. Dr. İhsan KAYA GEBİP ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri Prof. Dr. Faiz Jamil Ragep'e ve tören'e katılamayan Prof. Dr. Adrian Bejan yerine ise Rektörümüz Prof. Dr. Bahri Şahin'e  verildi.