Motif Halkbilim Ödülleri Töreni

Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi

1988 yılından bu yana halk kültürünün her alanında bilimsel ve sanatsal faaliyetlerde bulunan, TBMM Üstün Hizmet ve Azerbaycan Folkloruna Yüksek Hizmet Ödülleri bulunan Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı’nın verdiği hizmet ödülleri bu yıl Fen Edebiyat Fakültesi Akademik ve Kültürel Etkinlikler Komisyonu ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı iş birliğiyle, Rektörlüğümüzün himayelerinde 21 Aralık 2019 Cumartesi saat 19:00'da Davutpaşa Kongre Merkezinde düzenlenen "Geleneksel 25. MOTİF Halkbilim Ödülleri Töreni"nde sahiplerini bulmuştur. Tören vakıf başkanı Mehmet Zeki Baykal, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in açılış konuşmalarının ardından T.C. 27. Başbakanı ve TBMM 28. Başkanı  Binali Yıldırım beyefendinin konuşmaları ve Halk Müziği, Halk Oyunları, Halk Bilim alanlarında verilen Hizmet Ödüllerinin dağıtımı ile devam etmiştir. Programda Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencileri müzik ve folklor gösterisi yapmışlardır. Motif özel ödüllerinin de dağıtımının ardından ünlü halk müziği sanatçıları birer eser seslendirmişler ve program Motif Vakfı Diyarbakır yöresi halkoyunları ekibinin gösterisi ile tamamlanmıştır.