ETKİNLİKLER VE DUYURULAR
IEEE Kulübümüzün Başarısı

CASMarine ROV takımı, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okuyan 10 öğrenciden oluşmaktadır. Takım, IEEE YTÜ Öğrenci Kulübü CAS Komitesi altında kurulmuştur.

CASMarine, IEEE Yıldız Teknik Üniversitesi Devreler ve Sistemler Komitesi tarafından geliştirilen insansız uzatan kontrollü ve otonom hareket kabiliyetle su altı aracıdır ROV tasarımında endüstriyel uygunluk ve savunma sanayi ihtiyaçları ön planda tutulmuştur. Kullanıcı ihtiyaçlarına ve ortam şartlarının değişkenliğine adapte olabilecek şekilde tasarlanmıştır. Araç su altında inşaa, gözlem ve ölçüm görevlerini yerine getirebilmektedir.

Araç üzerinde kullanılan özgün elektronik yapılar TÜBİTAK tarafından da desteklenmektedir. Ayrıca akademik seviyede ilerletilen çalışmalar sonucunda uluslararası çapta bir yayın oluşturulmuştur.*

*R.Eren, M. Alan, B. Tufan, E. Erbil, U. Ayten, “Modular Electrical Control System for Small Scale Underwater Vehicles”, 6th International Conference on Control Engineering&Information Technology, Oct. 2018.

Uluslararası MATE-ROV yarışması California Merkezli, Marine Advanced Technologies Education Merkezi tarafından 2002’de organize edilmeye başlamıştır. Her yıl 500’den fazla yarışmacı 70 takımı temsil etmektedir. Bununla birlikte 18 farklı eyalet, 15 farklı ülke 2018 MATE-ROV finallerine katılmış bulunmaktadır. Aynı zamanda MATE-ROV yarışması dünyanın en prestijli insansız su aracı yarışması olarak görülmektedir.

2019 MATE-ROV finalleri, 20-22 Haziran tarihlerinde Tennesse, USA’da düzenlenecektir. CASMarine ekibi, Türkiye finallerinde birinci olmuş ve uluslararası MATE-ROV finallerinde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştır.

Tamamen yerli teknoloji sloganıyla yola çıkan CASMarine takımı, tasarımında yaklaşık % 70’lik bir yerlilik seviyesine ulaşmıştır.

Amaçları tamamen yerli bir tasarıma ulaşmak ve edinilen bilgi birikimi ile uluslararası MATE-ROV finallerinde birinciliğe ulaşarak Türkiye’nin Dünya ROV sektöründe saygınlığını artırmaktadır.

Kulüp Etkinlikleri 24
MAY