DUYURULAR
Suudi Arabistan Krallığı Hükümet'nin Türk öğrencilerine Suud yükseköğretim kurumlarında tahsis ettiği (350) burs bilgisi ve koşulları
04.01.2013

Ataşeliğimiz, Suudi Arabistan Krallığı Hükümeti'nin Türk öğrencilerine Suud Yükseköğretim Kurumlarında (Sağlık Birimleri hariç) lisans, master ve doktora olmak üzere toplam (350) adet eğitim bursu (öğrencinin tüm giderleri karşılanmak üzere) aşağıda belirtilen koşullar çerçevesinde tahsis ettiğini duyurmaktan mutluluk duyar.

1 - Gerekli öğrenim belgelerine sahip adayların ( Lisans için lise, Yüksek Lisans için lisans ve Doktora için yüksek lisans) tahsis edilmiş burslardan yaralanmak isteklerini içeren yazılarını Arapça veya İngilizce olarak sunmaları gerekmektedir.

2 - Adayların tahsil görmek istediği 4 adet bölümü belirtmeleri gerekmektedir. Aday ayrıca okumak istediği Üniversite ve Fakülteyi de belirtebilir.

3 - Yüksek Lisans veya Doktora yapmak isteyen öğrencilerin referans mektuplarını dilekçeleri ekinde bulundurmaları gerekmektedir.

4 - Lisans için başvuran öğrencinin 25 yaş altında olması ve liseden mezun oluş tarihinden itibaren 5 yıl geçmemiş olması gerekmektedir.

5 - Adayların not ortalaması %80 ve üzeri olması gerekmekte olup 6 adet not çizelgesi (transkript) fotokopisi eklenmelidir.

6 - Başvuran adayların herhangi bir Yüksek Öğrenim Kurumundan disiplin cezası almamış ve atılmamış olmamış olmaları gerekmektedir.

7 - Daha önce başka bir üniversiteye kayıt yaptırmış olan öğrencilerin akademik kayıt belge kopyası.

8 - Pasaport fotokopisi.

9 - 4 adet fotoğraf.

10 - Kapsamlı sağlık raporu.

İlgilenen öğrencilerin Suudi Arabistan Devlet Üniversitelerine Web sayfaları üzerinden başvurmaları ya da başvuruları Ataşeliğimize iletmesi gerekmektedir.

Suudi Arabistan Kültür Ateşeliği

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.